Home Zuid-Holland Vlaardingen Politie houdt twee mannen aan voor poging doodslag

Politie houdt twee mannen aan voor poging doodslag

Politiemensen hebben dinsdagmorgen om ongeveer 11.40 uur een auto aan de ’s Gravelandseweg in Vlaardingen gecontroleerd omdat zij het vermoeden hadden dat de auto was gestolen. De bestuurder van de auto trachtte zich echter aan zijn aanhouding te onttrekken en reed op de politiemensen in. Om zich in veiligheid te kunnen brengen waren de agenten genoodzaakt op de auto te schieten. Deze wist te ontkomen en reed weg via de A20 in de richting van Vlaardingen.

Korte tijd later werd de auto leeg aangetroffen in de Anna van Burenstraat in de Vlaardingse wijk Holy. Direct werd er een grote zoekactie opgezet door de inzet van onder andere vele politie-eenheden en de helikopter. Dat leverde niet direct het gewenste resultaat, maar om ongeveer 12.40 uur werden twee mannen aangehouden op de Holysingel. Zij voldeden aan het signalement dat was verspreid. Het ging om twee mannen van 40- en 32 jaar oud. Zij werden overgebracht naar een politiebureau waar zij werden ingesloten als verdachten van poging doodslag.

Er zijn bij de actie geen gewonden gevallen, maar op de ’s Gravelandseweg raakte wel een auto van een getuige beschadigd als gevolg van het schieten. De politie stelt een onderzoek in.

 

Laad meer Vlaardingen

Geef een reactie

Bekijk ook

Leiden – Explosie woning Leliestraat: getuigen gezocht

Bewoners in de Leliestraat schrokken in de nacht van zondag 1 op maandag 2 oktober op door…