Home Zuid-Holland Den Haag Frequentieverhoging IC-verbinding naar Brussel

Frequentieverhoging IC-verbinding naar Brussel

Zoals al eerder aangekondigd wordt per maandag 11 maart het aanbod op de tijdelijke intercityverbinding van de Randstad naar Brussel vergroot. Tot dusver reden er dagelijks twee intercity’s van Den Haag Hollands Spoor naar Brussel-Zuid. Per maandag 11 maart wordt die frequentie opgevoerd naar acht intercity’s per dag. De eerste intercity vertrekt vanuit Den Haag om 07.29 uur, de laatste vertrekt om 21.29 uur. Vanuit Brussel-Zuid vertrekt de eerste trein om 06.18 uur, de laatste om 20.18 uur.

Door werkzaamheden in België kan de trein op weekenddagen niet doorrijden tot Brussel. Op die dagen rijdt de tijdelijke trein naar Antwerpen. Vanaf dit station kunnen reizigers overstappen op een binnenlandse intercity naar Brussel-Zuid.  De tijdelijke intercity is ingezet wegens het uitvallen van de V250-hogesnelheidstrein. Wegens hardnekkige storingen, deels veroorzaakt door het winterse weer, werd deze trein eind januari door NS uit de dienstregeling gehaald. Daarna hebben diverse partners binnen de spoorsector intensief samengewerkt om deze tijdelijke IC-verbinding mogelijk te maken.

Laad meer Den Haag

Geef een reactie

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…