Home Zuid-Holland Alphen aan den Rijn App vindt laptop en inbrekers

App vindt laptop en inbrekers

Dankzij de app ‘Find my iPhone’ werd niet alleen buit van een inbraak in een woning aan de Lauwers in Alphen aan den Rijn teruggevonden, maar kon de politie ook drie verdachten aanhouden. Bij de inbraak op vrijdag 22 februari werden verschillende telefoons, laptops en sieraden gestolen. Op één van de laptops was software geïnstalleerd waarmee de eigenaar kon zien waar de computer zich bevond. Op zaterdag gaf de app aan dat de laptop in een woning in de Stromenbuurt in Alphen aan den Rijn zou zijn. Toen de politie daar aan de deur ging, gaf de 18-jarige zoon des huizes meteen toe dat hij de laptop had. Ook een andere bij de inbraak gestolen laptop werd bij hem aangetroffen. Hij is aangehouden en na verhoor op dinsdag 26 februari in vrijheid gesteld. Zijn betrokkenheid bij de inbraak wordt nog verder onderzocht.

Uit het politieonderzoek kwamen nog twee verdachten naar voren. Dinsdag 26 februari zijn ook deze Alphenaren van 17 en 18 jaar oud aangehouden. Bij één van de verdachten werden meer spullen aangetroffen die uit de woning aan de Lauwers waren gestolen. De recherche doet nog verder onderzoek naar de inbraak.

Laad meer Alphen aan den Rijn

Geef een reactie

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…