Home Zuid-Holland Alphen aan den Rijn Verdachte van gewapende overval op juwelier ’t Gouden Hart aangehouden

Verdachte van gewapende overval op juwelier ’t Gouden Hart aangehouden

Zaterdagmorgen, even na 11.00 uur, vond een gewapende overval plaats op juwelier ’t Gouden Hart aan de Dorpsstraat in Nieuwkoop. Twee personen kwamen de winkel binnen en bedreigden meerdere personen met een vuurwapen. Er ontstond echter met onder meer omstanders een worsteling waarbij er is geschoten. Niemand raakte daarbij gewond.

Een van de overvallers, een 19-jarige man uit Mijdrecht, werd overmeesterd en is later overgedragen aan de politie. Twee andere personen zijn er op een scooter vandoor gegaan. Op de Roerdomplaan werd de scooter achtergelaten, en stapten de twee opzittenden volgens getuigen in een grijze auto. De overvallers droegen allen een helm. Het is nog onduidelijk of er iets is weggenomen.

De politie heeft direct in de omgeving en op uitvalsweg uitgekeken naar de auto. Ook werd er vanuit de lucht assistentie verleend door een politiehelikopter.

Laad meer Alphen aan den Rijn

Geef een reactie

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…