Home Zeeland Goes Politie waarschuwt voor oplichtingpraktijken

Politie waarschuwt voor oplichtingpraktijken

De politie heeft de afgelopen weken diverse aangiften/meldingen binnengekregen van oplichting door een man die zich de woning binnen probeert te praten als verkoper. De man doet zich voor als verkoper van vloerkleden en/of bestekcassettes. De ene keer vertelt hij dat hij een zaak gaat openen in gordijnen en vloerkleden, een andere keer beweert hij dat hij namens de woningstichting komt en dat de vloerkleden vervangen moeten worden. Ook heeft hij gepoogd bestekcassettes te verkopen.

Tussen 6 maart en 19 april kwamen er meldingen binnen uit Zuiddorpe, Sas van Gent, Waterlandkerkje, Goes, Kapelle en Terneuzen. De man belt voornamelijk aan bij oudere mensen. In Terneuzen werd een 94-jarige man op deze manier voor enkele tienduizenden euro’s opgelicht. Voor zover bekend gaat het tot nu toe om ongeveer 8 à 10 meldingen.

In vrijwel alle meldingen komt het signalement overeen en gaat het om een blanke man met donkerblond haar, zonder snor en bril die netjes is gekleed. De leeftijd verschilt in de diverse meldingen.

 

Laad meer Goes

Geef een antwoord

Bekijk ook

Vlissingen – Politie zoekt bandenprikker

De politie doet onderzoek naar een reeks vernielingen aan auto’s. Een man stak op de Stran…