Home België Gewapende overval op juwelier in Sluis

Gewapende overval op juwelier in Sluis

Om ongeveer 11.15 uur vanmorgen is een gewapende overval gepleegd op een juwelier aan de Nieuweweg in Sluis. Rond dat tijdstip kwamen meerdere gemaskerde overvallers de zaak binnen en bedreigden de aanwezige medewerkers met vuurwapens. Nadat zij een tot nu toe onbekende hoeveelheid sieraden hadden buitgemaakt zijn ze weer vertrokken. Ze vluchtten in de richting van België. Bij de overval zijn geen gewonden gevallen.

Meteen na de melding is een politiehelikopter gewaarschuwd om mee te zoeken naar de daders, maar die moest vanwege het slechte weer rechtsomkeert maken.

Op dit moment wordt er door agenten een buurtonderzoek gehouden en de medewerkers van de afdeling Forensische Opsporing zijn een technisch onderzoek gestart.

Vermoedelijk is de auto waarin de verdachten zijn gevlucht, brandend aangetroffen in het Belgische plaatsje Westkapelle. Inmiddels is de samenwerking met de Belgische politie een feit, ook zij nemen deel aan het onderzoek.

Laad meer België

Geef een reactie

Bekijk ook

Vlaanderen en Nederland lanceren Europees pioniersproject

Vandaag lanceren minister-president Bourgeois en staatssecretaris Knops een innovatief pro…