Home Zeeland Goes Drie verdachten van woninginbraak aangehouden

Drie verdachten van woninginbraak aangehouden

De politie heeft vanmorgen vroeg drie verdachten aangehouden. Dit naar aanleiding van een woninginbraak in de Gerbrandyhof in Goes, gepleegd op 15 of 16 maart van dit jaar.

Agenten onderzochten drie woningen in De Graaffstraat, Colijnhof en Linthorst Homanlaan. In De Graaffstraat werden twee verdachten aangehouden, een man (26) en een vrouw (21), beiden uit Goes. In deze woning werd ook een vuurwapen gevonden en in beslag genomen. In het Colijnhof werd een 27-jarige man uit Goes aangehouden. Ook in de Linthorst Homanlaan werd naar spullen gezocht, die waren ontvreemd. Een groot deel van de buit, bestaande uit onder andere meubels en huishoudelijke apparaten, werd in de drie woningen gevonden. De verdachten zijn naar Torentijd gebracht en worden vanmiddag in verzekering gesteld.

Naast de gestolen spullen, heeft de politie ook een auto en enkele duurdere elektrische apparaten in beslaggenomen. Hiermee pakt de politie het witwassen aan, dat is het illegaal verkregen geld legaal maken. Deze aanpak richt zich op mensen die dure of luxe bezittingen hebben, die ze eigenlijk niet kunnen betalen. Zij laten hun luxe graag zien en zijn zo een verkeerd voorbeeld, vooral voor jonge mensen in hun omgeving. Het uiteindelijke doel van het project is de ontneming van deze dure goederen uit handen van hun eigenaren.

Laad meer Goes

Geef een reactie

Bekijk ook

Goes – Broers aangehouden na vechtpartij en vernieling

Twee broers (17 en 21 ) zijn dinsdag 22 mei aangehouden nadat ze voor overlast zorgden. Ee…