Home Zeeland Middelburg Tilburg, Breda, Roosendaal, Middelburg – Alles over verlaten plaats ongeval, ofwel doorrijden na een aanrijding

Tilburg, Breda, Roosendaal, Middelburg – Alles over verlaten plaats ongeval, ofwel doorrijden na een aanrijding

Het verlaten van de plaats van een ongeval is een misdrijf genoemd in artikel 7 van de Wegenverkeerswet 1994(WvW). Onder dit artikel vallen veel aanrijdingen, van een tik tegen een gemeentepaaltje, schade opgelopen op een parkeerplaats tot uiteindelijk een aanrijding met dodelijke afloop en alles wat daar tussen zit. Waar het om gaat, is dat je de plek van de aanrijding verlaat zonder je identiteit achter te laten. Buiten het feit dat het niet van goed fatsoen getuigt om weg te rijden na schade te hebben gemaakt, is er ook een grote maatschappelijke verontwaardiging als er een ernstige zaak in het nieuws komt. Vooral op social media wordt afschuw uitgesproken over de verdachten. De afgelopen tijd zijn er enkele van dit soort incidenten in het nieuws gekomen (Breda en Eindhoven), onder andere via opsporingsprogramma’s die burgers opriepen om te helpen met het oplossen van dit soort incidenten met zwaar lichamelijk letsel.

Zeeland-West-Brabant

Laad meer Middelburg
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Vlissingen – Drugsdealer aangehouden

Surveillerende agenten controleerden zondagavond omstreeks 23.50 uur een 39-jarige man zon…