Home Zeeland Middelburg Middelburg – Gezocht – Zakkenrollers pinnen met gestolen pas

Middelburg – Gezocht – Zakkenrollers pinnen met gestolen pas

Op donderdag 29 december 2016, kort na 14.00 uur, slaan twee zakkenrollers hun slag in de winkel van Rituals aan de Langeviele. Een vrouw en een man kijken de pincode af, stelen de bijbehorende bankpas en nemen een flinke bedrag op.

Afrekenen
Van die middag in het Rituals-filiaal zijn er bewakingsbeelden. Daarop is te zien hoe de vrouwelijke verdachte net doet of ze een handcrème uitprobeert. Ondertussen schuift ze steeds dichter naar de vrouw die op het punt staat om af te rekenen met haar pinpas.

Pincode
Dan blijkt dat de vrouw met de donkerblauwe muts niet alleen werkt. Tegelijk met haar kijkt van achter het nietsvermoedende slachtoffer ook een mán de pincode af. Ook hij draagt overigens een muts, een grijze. Ineens lijkt de mannelijke verdachte de behoefte te voelen om wat cosmetica te testen. Terwijl hij dat doet, grist zijn handlanger razendsnel de pinpas uit de jaszak van de vrouw die zojuist afrekende.

Geldautomaten
Doordat hij de pincode had afgekeken, is het voor de man geen enkel probleem om de pas te gebruiken. Bij de dichtstbijzijnde Rabobank haalt hij in totaal een paar duizend euro uit verschillende geldautomaten, ruim voordat het slachtoffer ontdekt wat er is gebeurd. Ook van die pinacties door de verdachte zijn er bewakingsbeelden. Kijkt u s.v.p. goed of u de man herkent, met zijn donkere kleding, zijn grijze muts en zijn prominente jukbeenderen. Of wellicht herkent u de andere, vrouwelijke verdachte. Zij is klein van stuk en was die middag geheel in donkere tinten gekleed, inclusief een sjaal en een muts.

Laad meer Middelburg
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Vlissingen – Man aangehouden voor mishandeling met schroevendraaier

Omstreeks 22.00 uur zaterdagavond meldde een vrouw telefonisch bij de politie dat er op de…