Home Zeeland Expositie Waterdunen in Groede

Expositie Waterdunen in Groede

Vanaf 1 mei is de expositie Waterdunen weer te bezichtigen in de Grote Kerk aan de Markt in Groede. Bezoekers kunnen op alle dagen van de week gratis een bezoek brengen. De expositie laat zien hoe het recreatie-natuurgebied Waterdunen er straks uitziet. Het project Waterdunen levert een bijdrage aan de leefbaarheid, de economie, de kustveiligheid en de recreatie en natuur in West-Zeeuws Vlaanderen.

Wat kunt u verwachten? Als u over de houten plankier de belevingsbox inloopt, beleeft u Waterdunen letterlijk. U hoort en ziet de vogels en krijgt een goed beeld van het natuurgebied. Op de informatiezuilen leest u alles over het project Waterdunen. Via een beeldscherm zijn de website en de film over Waterdunen te bekijken en kunt u informatie krijgen over ‘zusterprojecten’: het Zwin, de Grevelingen en Minsmere (GB). Kinderen kunnen in een bootje spelenderwijs via een beeldscherm door Waterdunen varen. Op de vide kunt u met een verrekijker op zoek gaan naar de verschillende vogelsoorten die straks in Waterdunen voorkomen. Na afloop kunt u de brochure over Waterdunen meenemen om alles nog eens na te lezen.

De expositie van Waterdunen is geopend in de Grote Kerk van Groede van 1 mei tot 1 oktober, dagelijks van 11.00 uur tot 16.30 uur. Vrijwilligers van de Grote Kerk en de Werkgroep Waterdunen Groede staan klaar om u te ontvangen aan de Markt 1. Groepen kunnen buiten het seizoen een afspraak maken voor een bezoek.

De expositie over Waterdunen wordt gefinancierd vanuit Natura People, onderdeel van het Europese programma Interreg. Dit programma wil de economische en sociale samenhang in de hele EU versterken door samenwerking te bevorderen. Natura People werkt aan een internationaal netwerk om de bekendheid en waardering van gebieden langs de zuidelijke Noordzeekust te vergroten. Ook worden bezoekerscentra opgezet of verbeterd en stimuleert Natura People internationale kennisdeling tussen de beheerders van de gebieden. De expositie laat de verbinding zien tussen natuur(behoud), recreatie, economie en toerisme. Dit draagt bij aan de uitstraling van deze gebieden, één van de doelen die Natura People stelt.

Laad meer Zeeland

Geef een antwoord

Bekijk ook

Vlissingen – Politie zoekt bandenprikker

De politie doet onderzoek naar een reeks vernielingen aan auto’s. Een man stak op de Stran…