Home Zeeland Goes Grote verkeerscontrole in Goes

Grote verkeerscontrole in Goes

Donderdagmiddag -en avond heeft de politie een grote verkeerscontrole gehouden in de kern van Goes. Tussen 15.00 uur en 18.00 uur zijn, aan de Van Hertumweg in Goes, 18 bromfietsers gecontroleerd. Door motoragenten werden bromfietsers naar de controleplaats gebracht waar, naast het vermogen ook andere zaken zoals het rijbewijs en kentekenbewijs zijn gecontroleerd.

Negen bromfietsers zijn bekeurd omdat hun bromfiets teveel vermogen had, één van de bromfietsers reed zonder rijbewijs en één bromfietser had nog een bekeuring open staan van 800 euro (deze werd meteen betaald op het politiebureau).

Tussen 19.00 uur en 22.30 uur is er, op de A. Joachimikade en de Middelburgsestraat, gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. Van de 502 gecontroleerde bestuurders bleken er twee teveel te hebben gedronken. Beide bestuurders kregen een bekeuring van 357 euro.

Bij deze alcoholcontrole is in Zeeland voor het eerst gebruik gemaakt van een nieuw apparaat genaamd de ‘sniffer’.

De sniffer is een apparaat wat aan de adem ‘ruikt’ of er alcohol is gebruikt. Alleen een pufje adem in een trechtertje volstaat om te bepalen of iemand teveel heeft gedronken.

Ademanalyse op het politiebureau moet dan nog steeds verder uitwijzen hoeveel teveel iemand heeft gedronken.

Laad meer Goes

Geef een antwoord

Bekijk ook

Vlissingen – Politie zoekt bandenprikker

De politie doet onderzoek naar een reeks vernielingen aan auto’s. Een man stak op de Stran…