Home Zeeland Middelburg Overval op tankstation, daders binnen half uur gepakt

Overval op tankstation, daders binnen half uur gepakt

Maandagmiddag rond 16:30 uur is een overval gepleegd op het tankstation aan De Punt bij de Rotterdamsekaai in Middelburg. Door oplettende getuigen en heterdaadkracht zijn snel twee verdachten aangehouden. Een paar minuten na half vijf kwamen twee jongemannen de shop van het tankstation binnen en bedreigden de aanwezige medewerker met een steekwapen. Even snel als zij binnengekomen waren, vertrokken de twee overvallers weer. Met medeneming van een buit. Wat die buit precies is, kunnen we in verband met het onderzoek nog niet vertellen.

Signalement
De medewerker heeft na de overval direct de politie gewaarschuwd en het signalement van de twee daders doorgegeven aan de meldkamer. Dit is zo snel mogelijk verspreid onder de politiemensen die op straat surveilleerden. Ook agenten van de Landelijke Eenheid en agenten die op het politiebureau aan het werk waren zijn meteen mee gaan zoeken naar de twee daders. En dat boekte resultaat. Door goed politiewerk èn de alertheid van burgers op straat konden al binnen een half uur twee verdachten worden aangehouden. De twee werden in de omgeving van de Seisweg in Middelburg aangehouden. De jongemannen voldeden volledig aan het signalement dat de medewerker van het tankstation had opgegeven. 

Twee jongens aangehouden
De twee verdachten, een jongen van 16 uit Middelburg en een jongen van 17 uit dezelfde woonplaats, zijn overgebracht naar het politiebureau. Ze zijn in verzekering gesteld en hierna overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Daar worden ze later gehoord over hun betrokkenheid bij dit misdrijf.

Toen de beide jongens werden ingesloten zijn ze gefouilleerd. Bij die fouillering zijn goederen aangetroffen die mogelijk afkomstig zijn uit het tankstation. Dit wordt nog onderzocht door de rechercheurs die met de zaak bezig zijn.

Onderzoek in volle gang
Na de overval hebben medewerkers van de afdeling Forensische Opsporing een technisch onderzoek gedaan in en om het overvallen tankstation. Hierbij zijn diverse sporen onderzocht. (Er werden bijvoorbeeld voetafdrukken gefotografeerd en vingerafdrukken afgenomen.) Andere politiemedewerkers hebben getuigenverklaringen opgenomen en ook van de medewerker van het tankstation is een verklaring opgenomen. Het politieonderzoek is nu nog in volle gang.

Laad meer Middelburg

Geef een reactie

Bekijk ook

Vlissingen – Politie zoekt getuigen van zware mishandeling

De politie doet onderzoek naar een zware mishandeling die op zondag 5 november rond 16.30 …