Home Economie Export groeit met ruim 9 procent in november

Export groeit met ruim 9 procent in november

Het volume van de goederenexport was in november 9,4 procent groter dan in november 2016, meldt het CBS. De groei was groter dan in oktober. In november groeide opnieuw vooral de export van personenauto’s, machines en apparaten. Het volume van de import was in november 5,3 procent groter dan een jaar eerder. Ook de groei van de import was groter dan in de voorgaande maand.
Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in januari 2018 per saldo even gunstig als in november.

Omstandigheden voor export in januari even gunstig als in november

Het CBS publiceert elke maand ook over de omstandigheden voor de export in de exportradar. De condities worden in sterke mate bepaald door de ontwikkelingen op de belangrijkste afzetmarkten voor Nederlandse export en door de ontwikkeling van de Nederlandse concurrentiepositie. De indicatoren in de radar hangen goed samen met de export, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een hogere groei van de export.

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in januari per saldo even gunstig als in november. De groei van de Duitse industriële productie was in de radar van januari groter dan in november. Daar staat tegenover dat de ontwikkeling van de reële wisselkoers minder gunstig was.

Laad meer Economie
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Kabinet kondigt compensatieregeling voor gedupeerde ondernemers aan

Er komt een gerichte compensatieregeling voor ondernemers die in de periode 2014-2016 gedu…