Home Economie Grootste stijging export in 6,5 jaar

Grootste stijging export in 6,5 jaar

Het volume van de goederenexport was in juni 11 procent groter dan in juni 2016, meldt het CBS. Dat is de grootste stijging na december 2010. In juni groeide vooral de export van (elektrotechnische) machines, apparaten en chemische producten. Zowel de uitvoer van Nederlands product als de wederuitvoer was hoger dan een jaar eerder. Het volume van de import was in juni 6,3 procent groter dan een jaar eerder.|

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in augustus per saldo even gunstig als in juni, maar minder gunstig dan in juli.

Omstandigheden voor export in augustus even gunstig als in juni
Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in augustus per saldo even gunstig als in juni. De condities worden in sterke mate bepaald door de ontwikkelingen op de belangrijkste afzetmarkten voor Nederlandse export en door de ontwikkeling van de Nederlandse concurrentiepositie.

In de radar van augustus zijn de vertrouwensindicatoren verbeterd ten opzichte van juni. Daarentegen was de ontwikkeling van de reële wisselkoersen op jaarbasis een stuk ongunstiger dan in de radar van juni.

Laad meer Economie
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Kabinet kondigt compensatieregeling voor gedupeerde ondernemers aan

Er komt een gerichte compensatieregeling voor ondernemers die in de periode 2014-2016 gedu…