Home Economie Witteveen Mode failliet

Witteveen Mode failliet

De winkels van Witteveen Mode gaan vandaag waarschijnlijk niet meer open. De modeketen is dinsdag failliet verklaard vanwege een te hoog opgelopen belastingschuld en het niet nakomen van betalingsafspraken, aldus diverse media. De website was woensdagmorgen nog wel in de lucht waarbij het ook nog mogelijk is om bestellingen te plaatsen. Of deze afgehandeld worden, is dus ook de vraag.

In juni werd nog een poging genomen om de keten van de ondergang te redden. Maar nog voordat die constructie goed en wel in de steigers stond, werd Witteveen Mode alsnog failliet verklaard. Dat bevestigt een woordvoerder van huisbank ABN AMRO. Ook de bank gaat flink de boot in. Er is sprake van een bankschuld. Daarnaast was ABN AMRO voor een deel aandeelhouder als gevolg van een eerdere schuld / aandelen transactie.

De Belastingdienst vroeg het faillissement van Witteveen Mode aan omdat het bedrijf zich niet zou houden aan een betalingsregeling.

Het bedrijf heeft 98 winkels en ongeveer vierhonderd werknemers.

Laad meer Economie
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Kabinet kondigt compensatieregeling voor gedupeerde ondernemers aan

Er komt een gerichte compensatieregeling voor ondernemers die in de periode 2014-2016 gedu…