Home Economie Opnieuw forse krimp bedrijfsinvesteringen

Opnieuw forse krimp bedrijfsinvesteringen

In januari was het volume van de bedrijfsinvesteringen in materiële vaste activa ruim 11 procent kleiner dan in januari 2012. Daarmee was de krimp iets groter dan in december, toen de bedrijfsinvesteringen ruim 9 procent lager waren dan een jaar eerder. Vooral de investeringen in bouwwerken en vervoermiddelen krompen fors in januari. Wat betreft de vervoermiddelen hangt dat samen met een verandering van de belastingwetgeving. Per 1 januari werden de CO2-grenzen die gelden voor de bpm en de bijtelling voor personenauto’s van de zaak verder aangescherpt. Hierom besloten veel ondernemers nog voor 1 januari een auto aan te schaffen.

De Investeringsradar laat aan de hand van zes indicatoren zien of de omstandigheden voor de Nederlandse investeringen gunstiger of minder gunstig zijn geworden, en welke factoren daar vooral aan hebben bijgedragen. Volgens de Investeringsradar van maart 2013 zijn de omstandigheden voor de investeringen nauwelijks veranderd.

Laad meer Economie

Geef een reactie

Bekijk ook

Wereld betaalt sneller, Nederland langzamer

Wereldwijd worden facturen iets sneller betaald. Dat geldt niet voor Nederland. Ons land l…