Home Economie ChromaDex gaat voor Wagenings bedrijf IsoLife 13C-verrijkte planten distribueren in Noord- en Zuid-Amerika.

ChromaDex gaat voor Wagenings bedrijf IsoLife 13C-verrijkte planten distribueren in Noord- en Zuid-Amerika.

ChromaDex gaat voor Wagenings bedrijf IsoLife 13C-verrijkte planten distribueren in Noord- en Zuid-Amerika.
Stabiele isotopen geven Life Sciences onderzoek nieuwe impuls. IsoLife bv, een spin-off van Wageningen UR en marktleider – heeft vandaag bekend gemaakt dat ze met ChromaDex Inc. uit Irvine California, een innovatief, beursgenoteerd bedrijf op het gebied van natuurlijke producten, een overeenkomst heeft getekend voor overzeese distributie van haar producten. IsoLife’s stabiel-isotoop verrijkte planten en plantencomponenten zijn essentieel voor baanbrekend onderzoek in de Life Sciences, waaronder thema’s als diabetes, darmkanker, metabolomics, biofuel en klimaat.

IsoLife’s producten vormen een nieuwe klasse in ChromaDex’ uitgebreide catalogus, naast de 3000 niet-verrijkte plantenchemicaliën en 500 botanische referentiematerialen waarmee Chromadex diverse markten bedient, waaronder voedingsonderzoek, klinische studies, biochemisch en ecologisch onderzoek. Ze zijn multi-platform traceerbaar, tijd- en kostenbesparend, veilig en consumentvriendelijk en vinden toepassing als tracers en standaarden.

Voor Ries de Visser en Ton Gorissen, oprichters van IsoLife bv is de samenwerking met ChromaDex een natuurlijke en belangrijke uitbreiding van hun afzetgebied. “Door gebruik te maken van de professionele verkoopkanalen van ChromaDex is IsoLife veel beter in staat de overzeese markten in Noord- en Zuid-Amerika te bedienen. De niet-verrijkte producten van ChromaDex en de 13C-verrijkte producten van IsoLife complementeren elkaar perfect”.

Frank Jaksch, CEO van ChromaDex: “Door de producten van IsoLife toe te voegen aan ons portfolio, kunnen we ze binnen het bereik van de onderzoekswereld in de VS en Canada brengen en daarmee belangrijk onderzoek in de Life Sciences faciliteren”.

Laad meer Economie

Geef een reactie

Bekijk ook

Wereld betaalt sneller, Nederland langzamer

Wereldwijd worden facturen iets sneller betaald. Dat geldt niet voor Nederland. Ons land l…