Home Economie Bedrijven zijn zélf verantwoordelijk voor hun data in de cloud

Bedrijven zijn zélf verantwoordelijk voor hun data in de cloud

Tachtig procent van de Nederlandse managers gaat er vanuit dat de verantwoordelijkheid voor de gegevensbeveiliging bij de cloud-provider ligt, blijkt uit nieuw onderzoek  van Iron Mountain. En hoewel EU-richtlijnen  de verantwoordelijkheid voor gegevensverliezen duidelijk bij de eigenaar leggen, denkt meer dan de helft van de Nederlandse ondervraagden (56 procent) dat problemen met hun data meer reputatieschade veroorzaakt bij de cloud-leverancier dan bij hun eigen bedrijf. Tijd om wakker te worden: Iron Mountain heeft een 7 Punts Cloud Controlelijst opgesteld voor een snelle audit van de externe cloud-leverancier.

Iron Mountain ondervroeg  IT, financiële en juridische beslissers in middelgrote tot grote bedrijven in Nederland, Duitsland, Frankrijk,  Hongarije,  het Verenigd Koninkrijk en Spanje. Uit de resultaten blijkt dat  cloud-gebaseerde data-opslag een immens populaire optie is voor bedrijven. Zo heeft 57 procent van de ondervraagde managers aangegeven dat ze gegevens naar de cloud hebben verhuisd, of plannen hebben om dat de komende 12 maanden te doen.

Uit het Iron Mountain-onderzoek blijkt dat managers vinden dat ze verantwoordelijk met hun cloud-opslag omgaan. 81 Procent van de Nederlandse ondervraagden geeft aan enig onderzoek te doen naar zijn cloud-opslagleverancier. Maar nu een vijfde (22,5 procent) van de Nederlandse respondenten aangeeft ál zijn gegevens in de cloud op te willen slaan, is meer begrip over aansprakelijkheid en risico´s noodzakelijk.

Laad meer Economie

Geef een reactie

Bekijk ook

Wereld betaalt sneller, Nederland langzamer

Wereldwijd worden facturen iets sneller betaald. Dat geldt niet voor Nederland. Ons land l…