Home Utrecht Utrechter veroordeeld voor cocaïnehandel

Utrechter veroordeeld voor cocaïnehandel

De rechtbank Gelderland veroordeelde een 21-jarige man uit Utrecht voor het handelen en in bezit hebben van harddrugs. Hij kreeg een werkstraf van 120 uur en een gevangenisstraf van 149 dagen, waarvan 100 voorwaardelijk, opgelegd.

De Utrechter had op 17 februari 2017 in Harderwijk 84 bolletjes cocaïne en 10 bolletjes heroïne bij zich. Daarnaast heeft de man over een periode van 2 maanden cocaïne gedeald in Harderwijk.

Strafbepaling
Bij het bepalen van de straf hield de rechtbank rekening met informatie uit het reclasseringsrapport. De man heeft bijvoorbeeld geen dagbesteding. Om te voorkomen dat de man opnieuw de fout in gaat, vindt de rechtbank het van belang dat de aanwezige risicofactoren op diverse leefgebieden bij de man worden aangepakt. Daarom heeft zij de door de reclassering geadviseerde bijzondere voorwaarden opgelegd. De opgelegde straf komt overeen met de eis van de officier van justitie.

Bijzondere voorwaarden
Aan het voorwaardelijke strafdeel zijn bijzondere voorwaarden gekoppeld. Zo moet de man zich onder andere melden bij de reclassering, zich ambulant laten behandelen en tijdens zijn 3 jaar durende proeftijd geen drugs en alcohol gebruiken.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Laad meer Utrecht
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Nieuwegein – Gezocht – Scooterdief gefotografeerd door slachtoffer

Een meisje van 16 wordt bedreigd door een man met een mes. Hij steelt haar scooter. Snel m…