Home Sport Snowboardster Bibian Mentel Paralympisch Sporter van het jaar

Snowboardster Bibian Mentel Paralympisch Sporter van het jaar

Bibian MentelSnowboardster Bibian Mentel dinsdagavond op het NOS|NOC*NSF Sportgala 2014 gekozen tot Paralympische Sporter van het jaar. Bibian Mentel werdt in 2014 Paralympisch kampioen op de para-snowboardcross. Een nieuw onderdeel, dat vooral dankzij de jarenlange inspanningen van Mentel zelf zijn debuut maakt op het programma van de Paralympische Winterspelen. Na een voorzichtige eerste run, laat de geboren Utrechtse in run twee en drie duidelijk zien wie de beste is in Sochi. Eerder in het jaar wint Mentel ook al met grote overmacht het eindklassement van de World Cup. Aan het eind van de Spelen, krijgt Mentel de prestigieuze Wang Youn Dai Award, voor haar grote inzet op maatschappelijk vlak.

Foto (c) Bert van Berkum

Laad meer Sport

Geef een reactie

Bekijk ook

Nieuwegein – Niet voldoen aan bevel of vordering

De politie maakt een dossier op tegen een bromfietsbestuurder voor het niet voldoen aan be…