Home Utrecht Utrecht Stad Utrecht Smartphone dief snel gepakt

Utrecht Smartphone dief snel gepakt

Een Utrechte verdachte is in de nacht van woensdag 14 op donderdag 15 augustus aangehouden nadat hij betrapt werd met tenminste drie gestolen smartphones.

Agenten van het UIT-team werden door horecabezoekers aangesproken op het Neude. Eén van hen was bestolen van zijn smartphone. Doordat het gewilde apparaat was voorzien van een track & trace app kon een andere bezoeker exact zien waar het mobieltje zich bevond. De agenten lieten de getuige instappen waarna, met behulp van de track & trace, de dieven steeds dichterbij kwamen. Via de Voorstraat, de Oude Gracht ging het signaal in zuidelijke richting.

Op de Hooft Graaflandstraat werd een een man op een scooter aan de kant gezet. Het signaal stopte ook direct en wees de precieze locatie van de staande gehouden scooter aan. Er volgde nader onderzoek waarbij de bewuste smartphone bij de 22-jarige Utrechtse scooterrijder werd aangetroffen. Bij de man werden nog twee smartphones aangetroffen. De verdachte is aangehouden en de smartphones in beslag genomen. De recherche heeft de zaak in onderzoek. De aangeefster heeft haar telefoon weer terug gekregen.

Laad meer Utrecht Stad

Geef een reactie

Bekijk ook

Onderzoek naar schietincident vandaag verder

Gisteren, maandag 18 maart, was het ernstige schietincident in een tram aan het 24 Oktober…