Home Utrecht Utrecht Stad Jongen zonder rijbewijs reed op gestolen snorfiets

Jongen zonder rijbewijs reed op gestolen snorfiets

Maandagochtend werd een jongen aangehouden voor rijden zonder rijbewijs en rijden door rood licht. Rond 11.45 uur zagen agenten een snorfietser door rood licht rijden op de Brailledreef. De 16-jarige bestuurder uit Utrecht werd staande gehouden. Hij bleek geen geldig rijbewijs te hebben. De jongen werd hierop aangehouden. De snorfiets zette hij zelf op slot. Nadat hij twee bekeuringen kreeg werd hij heengezonden.

Hierna kwam de melding dat betreffende snorfiets eerder die ochtend was gestolen bij het Gerrit Rietveld College. Agenten gingen naar de woning van de Utrechter om hem wederom aan te houden. Op de kruising met de Rio Brancodreef zagen de agenten hem rijden. Een achtervolging werd ingezet. De 16-jarige dumpte de snorfiets en zette het op een rennen, niet begrijpende dat dat geen zin had. Hij kon worden achterhaald en aangehouden. De snorfiets is in beslag genomen, de Utrechter zit vast.

Laad meer Utrecht Stad

Geef een antwoord

Bekijk ook

Onderzoek naar schietincident vandaag verder

Gisteren, maandag 18 maart, was het ernstige schietincident in een tram aan het 24 Oktober…