Home Utrecht Indiase minister bekijkt gaming in regio Utrecht

Indiase minister bekijkt gaming in regio Utrecht

Dhr. Ponnala Lakshmaiah, de minister van IT van de indiase deelstaat Andhra Pradesh, is op bezoek in de regio Utrecht. Samen met drie indiase gaming-bedrijven is hij op zoek naar samenwerking met Utrechtse kennis- en onderwijsinstellingen. Hij werd ontvangen door
gedeputeerde Remco van Lunteren.

Minister Ponnala Lakshmaiah: “ik ben onder de indruk van wat de regio te bieden heeft op het gebied van game design. Dit is uniek”. De regio Utrecht heeft laten zien hoe gedragswetenschappen toegepast kunnen worden in games zodat deze een bijdrage kunnen leveren in bijvoorbeeld het onderwijs en de gezondheidszorg. De minister concludeerde dat dit goed aansluit bij zijn regio, waar juist meer kwaliteit zit bij de technische kant van het maken van games, het programmeren.

De Indiase gaming-bedrijven zijn op zoek naar creatief talent dat in de regio Utrecht volop aanwezig is. Ook verkennen ze de mogelijkheden om vanuit Utrecht de Europese markt te veroveren. Naast de provincie Utrecht bezoeken ze ook de Dutch Game Garden, De Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) en de Universiteit Utrecht (UU).

De deelstaat Andhra Pradesh heeft 84 miljoen inwoners. In november bracht een delegatie van de provincie een bezoek aan onder andere deze regio in India om samen te werken op het gebied van gaming en Life Sciences.

Laad meer Utrecht

Geef een antwoord

Bekijk ook

Amersfoort – Politie zoekt getuigen poging gewelddadige beroving

Een 22-jarkige man raakte vrijdag 11 maart rond 13:40 betrokken bij een incident nabij Ame…