Home Utrecht Politie int openstaande boetes aan de deur

Politie int openstaande boetes aan de deur

Dinsdag is de politie bij tachtig adressen in Utrecht-Noord langs geweest in verband met openstaande boetes of openstaande vonnissen. De politie gaat langs bij personen die verschillende aanmaningen hebben ontvangen en die nog steeds niet aan hun betalingen hebben voldaan. De boetes kunnen zijn opgelegd voor bijvoorbeeld verkeersovertredingen, te veel drank op of geweldszaken. Ditzelfde geldt voor openstaande vonnissen waarbij personen een gevangenisstraf hebben open staan.

In totaal hebben veertien personen hun boete betaald met een totaalbedrag van €4680. Vijf personen werden aangehouden voor het uitzitten van een gevangenisstraf, vijf personen bleken niet meer op het adres te wonen, twee hebben een afspraak met de wijkagent gemaakt en zes personen hadden een vonnis openstaan waartegen ze nog in beroep kunnen gaan. Bij de overige adressen waren de personen niet thuis of bleken geen middelen te hebben de boete te betalen (dit was een boete waarbij of betaald wordt of de auto in beslag wordt genomen. De personen hadden geen geld en geen auto).

Degenen die niet thuis waren kunnen de komende dagen een bezoek van de politie verwachten, voor degenen die niet konden betalen wordt de boete door het Openbaar Ministerie omgezet in een gevangenisstraf.

Laad meer Utrecht

Geef een antwoord

Bekijk ook

Amersfoort – Politie zoekt getuigen poging gewelddadige beroving

Een 22-jarkige man raakte vrijdag 11 maart rond 13:40 betrokken bij een incident nabij Ame…