Home Noord-Holland Hilversum OM eist in hoger beroep 20 jaar cel voor moord langs A27 bij Hollandsche Rading

OM eist in hoger beroep 20 jaar cel voor moord langs A27 bij Hollandsche Rading

De advocaat-generaal (OM) in Arnhem heeft vandaag in hoger beroep 20 jaar cel geëist in de zogenoemde pokermoordzaak. Het OM verdenkt de 22-jarige verdachte van de gijzeling en bedreiging van twee slachtoffers en de moord op één van hen. Ook was er sprake van afpersing. De feiten vonden plaats in de nacht van 10 op 11 januari 2011. Volgens het OM wist de verdachte dat het mannelijke slachtoffer over een grote som geld beschikte. Hij ontvoerde de man en zijn vriendin na een avondje pokeren in Utrecht. De verdachte nam de twee mee naar de woning van het mannelijke slachtoffer in Hilversum. Daar bleek dat de man nauwelijks geld in huis had. Hij werd doodgeschoten langs de A27 bij Hollandsche Rading.

Volgens het OM is alleen een zeer langdurige gevangenisstraf passend bij de ernst van de feiten. “Strafverzwarend is dat verdachte zich bij zijn daden heeft laten leiden door geldzucht. Naar eigen zeggen was geld de enige reden voor het plegen van de strafbare feiten. Ik hou er rekening mee dat er bij verdachte ook sprake was van haat richting het slachtoffer. Het dossier biedt daarvoor voldoende aanknopingspunten,” aldus de advocaat-generaal op de zitting. De verdachte weigerde mee te werken aan gedragsdeskundig onderzoek. De rechtbank in Utrecht veroordeelde de verdachte eerder tot 20 jaar cel, conform de eis van de officier van justitie. De verdachte stelde hoger beroep in.

Laad meer Hilversum

Geef een reactie

Bekijk ook

Onderzoek naar schietincident vandaag verder

Gisteren, maandag 18 maart, was het ernstige schietincident in een tram aan het 24 Oktober…