Home Utrecht Utrechter erg hardleers in Woerden

Utrechter erg hardleers in Woerden

Een 23-jarige man uit Utrecht kreeg maandag 25 maart drie processen-verbaal: voor het rijden onder invloed van alcohol, het negeren van het opgelegde rijverbod en voor het beledigen van agenten. Daarnaast werd zijn rijbewijs ingevorderd en moet hij de verplichte driedaagse cursus Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer gaan volgen.

Rond 02.45 uur wilden agenten op de Utrechtsestraatweg in Woerden de bestuurder van een tegemoetkomende auto met meerdere inzittenden controleren. De agenten keerden de politieauto, maar omdat dit even tijd kostte, zag de bestuurder kans te ontkomen. De agenten trachtten de auto in te halen, maar raakte deze kwijt op de Helvoortlaan. Na een zoektocht in de omgeving werd de auto leeg aangetroffen aan het einde van de Kievitstraat en het begin van het Brediuspark.

Agenten liepen door het Brediuspark en troffen daar de 23-jarige man aan. Hij verkeerde onder invloed van alcohol en gedroeg zich recalcitrant. De agenten vroegen hem of hij zojuist de bestuurder was geweest van de auto die op zijn naam stond, waarop hij ontkende. Plotseling kwam een andere man aanlopen die zich met het gesprek bemoeide. De agenten spraken hem ook aan en constateerden dat hij behoorlijk onder invloed was van alcohol. De agenten vermoedden dat de man, een 24-jarige man uit Utrecht, ook in de auto had gezeten. Toen agenten naar zijn identiteitsbewijs vroegen, verklaarde hij die niet bij zich te hebben. Hierop werden beide mannen gearresteerd, waarbij de 23-jarige man zich verzette. De agenten moesten hem met gepast geweld naar de grond brengen waarop hij werd geboeid.

Het tweetal werd overgebracht naar het bureau. Daar kreeg de 24-jarige man een bekeuring voor het niet bij zich hebben van een identiteitsbewijs en de 23-jarige man kreeg een bekeuring voor openbare dronkenschap. Daar de man aangaf toch te gaan rijden, werd aan hem een rijverbod opgelegd voor de duur van vier uur. Hierop werden beide mannen in vrijheid gesteld.

Daar de agenten rekening hielden met het feit dat de 23-jarige man zou gaan rijden, hielden zij een oogje in het zeil. Kort daarna zagen de agenten de 23-jarige man in zijn auto stappen en wegrijden. Hierop werd de Utrechter aan de kant gezet en weer meegenomen naar het bureau. Daar wees de ademanalyse uit dat de man 440 ug/l blies en omdat hij beginnend bestuurder was, werd zijn rijbewijs ingevorderd. De Utrechter werd ook opgegeven voor het volgen van de verplichte EMA-cursus à € 798,- die hij zelf moet betalen. De Utrechter raakte kennelijk hiervan zo over zijn toeren, dat hij twee agenten ernstig beledigde. De agenten deden hiervan aangifte en de Utrechter kreeg hiervoor ook een proces-verbaal.

 

Laad meer Utrecht

Geef een reactie

Bekijk ook

Amersfoort – Gezocht – Moorden Mohammed Alarasi (22) en Samir Jabli (38)

[UPDATE: De politie heeft dinsdagochtend 13 februari een 44-jarige verdachte aangehouden i…