Home Utrecht Utrecht Stad Politie controleert verkeersstromen met behulp van ANPR

Politie controleert verkeersstromen met behulp van ANPR

Donderdagavond 21 maart zijn de verkeerstromen in de wijk Terwijde in Utrecht gecontroleerd. Hierbij werd gebruik gemaakt van ANPR(automatische nummerplaatherkenning). Deze controle hield de politie samen met de Belastingdienst. Alle voertuigen die de ANPR-camera passeerden en in de systemen van politie of Belastingdienst voorkwamen werden door motorrijders van politie van de weg gehaald. Zij werden over gebracht naar de controleplek op een terrein aan de Hof ter Weydeweg.

De politie schreef in totaal 22 verbalen uit. Deze verbalen waren zowel voor verkeersovertredingen als een slechte technische staat van het voertuig, zoals niet correct afgestelde en defecte verlichting, banden met te weinig profiel of een APK waarvan de uiterste vervaldatum is verlopen.

Door de deurwaarders van de Belastingdienst werd beslag gelegd op 26 auto’s, waarvan 10 voertuigen direct werden afgevoerd. Een bedrag van bijna € 75.000,- aan openstaande vorderingen voor de Belastingdienst werd ter plekke betaald doormiddel van contacten, pin of een overboeking.

Laad meer Utrecht Stad

Geef een reactie

Bekijk ook

Onderzoek naar schietincident vandaag verder

Gisteren, maandag 18 maart, was het ernstige schietincident in een tram aan het 24 Oktober…