Home Utrecht Valse naam helpt verdachte van regen in de drup

Valse naam helpt verdachte van regen in de drup

Het opgeven van een valse naam kwam een bestuurder dinsdagavond duur te staan. Op de valse naam bleken nog meerdere openstaande boetes te staan. Gekeken naar de echte naam van de verdachte, bleek dat de man reed terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd.

Agenten controleerden een auto op de Marco Pololaan in Utrecht. De bestuurder had geen rijbewijs of ID-kaart bij zich. Toen hij een naam opgaf en de agenten dit controleerden, bleek op de opgegeven naam een onherroepelijke signalering te staan. De man werd aangehouden voor diverse openstaande boetes. In het politiebureau gaf de man een andere naam op. Agenten achterhaalden in de politiesystemen een foto van de verdachte en stelden zijn identiteit vast.

Onderzoek wees uit dat de man door een rechter was veroordeeld. Hem was de rijbevoegdheid voor langere tijd ontzegd. De 33-jarige Utrechter kreeg proces-verbaal voor het opgeven van een valse naam en het rijden terwijl de rijbevoegdheid was ontzegd. Na verhoor, onderzoek en afhandelen proces-verbaal werd de man heengezonden.

Laad meer Utrecht

Geef een reactie

Bekijk ook

Amersfoort – Hilversummer (64) overleden na mishandeling in Amersfoort

Een 64-jarige man uit Hilversum is woensdagochtend 29 november overleden na een mishandeli…