Home Utrecht Dakloze collecteert voor zichzelf

Dakloze collecteert voor zichzelf

Een collectant zocht op dinsdagmiddag 12 maart het goede doel waar hij voor collecteerde wel heel dichtbij: zichzelf. Rond 15.40 uur kreeg de politie de melding dat een man op de Weerestein voor daklozen aan het collecteren was. De getuige vertrouwde het niet. Agenten gingen ter plaatse en troffen de collectant, een 39-jarige man uit Helmond, daar aan. Hij bleek niet alleen aan het collecteren te zijn, maar verkocht ook meerdere krantjes. Hij had twee pasjes bij zich, één van een stichting voor daklozenkranten en een Daklozen Wereldpas. De agenten namen contact op met de stichting. Daarbij bleek dat zij al vaker waren geconfronteerd met de illegale activiteiten van de Helmonder en dat hij niet voor hen collecteert, maar voor zichzelf. De Daklozen Wereldpad bleek een stuk huisvlijt te zijn en was geheel nep.

De agenten namen de beide pasjes, de collectebus met inhoud (± €12,50) en de krantjes van de verdachte in beslag. Tevens is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Laad meer Utrecht

Geef een reactie

Bekijk ook

Amersfoort – Gezocht – Moorden Mohammed Alarasi (22) en Samir Jabli (38)

[UPDATE: De politie heeft dinsdagochtend 13 februari een 44-jarige verdachte aangehouden i…