Home Utrecht Diefstal uit woning door nepagent

Diefstal uit woning door nepagent

Uit de woning van een vrouw aan de Van Hoornekade in Utrecht werden donderdagmiddag sieraden gestolen. Vermoedelijk gebeurde dit door een nepagent. Een 77-jarige vrouw uit Utrecht belde omstreeks 13.20 uur naar de politie omdat zij bestolen was door een vermoedelijke nepagent. De man had bij het slachtoffer aangebeld en droeg een jasje dat veel op het politie-uniform leek. Door middel van een babbeltruc wist hij in het huis van de Utrechtse te komen. Hij gaf aan een preventiecontrole te willen uitvoeren met betrekking tot de vele inbraken die gepleegd zouden worden. Uiteindelijk is de verdachte enige tijd in het huis geweest en wist met een aantal sieraden van het slachtoffer het huis te verlaten.

Het signalement van de nepagent is een man met een stevig postuur, lichtgetinte huidskleur, tussen de 1.65 en 1.70 mtr. lang en ongeveer 40 jaar oud. Hij droeg een donkerblauwe jas met op de kraag het woord ‘politie’. Verder had de man een blauwe broek aan en sprak accentloos Nederlands.

Laad meer Utrecht

Geef een reactie

Bekijk ook

Gezocht – Gevonden munten na aanhouding

Een 86-jarige mevrouw uit Amersfoort werd op 4 juli 2023 slachtoffer van fraude. In het on…