Home Utrecht Boetes voor bestuurders die gebodsbord negeren

Boetes voor bestuurders die gebodsbord negeren

De politie heeft afgelopen week 138 bekeuringen uitgeschreven voor bestuurders die op de Kardinaal de Jongweg in Utrecht illegaal linksafslaan om de Juliusstraat in te rijden. Op die plek staat een gebodsbord dat verplicht om rechtdoor te rijden of rechtsaf te slaan. Vanwege werkzaamheden aan de riolering ontstaan dagelijks stremmingen op de Kardinaal de Jongweg. Omwonenden melden bij de politie dat veel bestuurders de file proberen te ontwijken.

Deze automobilisten nemen dan, komend vanaf het Eykmanplein, een busstrookje om de Kardinaal de Jongweg over te steken richting de Juliusstraat. Hiervoor moeten ze flink afremmen, terwijl het tegemoetkomende verkeer juist met flinke snelheid aan komt rijden vanaf het Salvador Allendeplein. Hierdoor ontstaan situaties waarbij soms maar net een aanrijding kan worden voorkomen.

De politie controleert geregeld. Bestuurders die de fout in gaan kunnen rekenen op een boete van 90 euro. De gemeente onderzoekt de mogelijkheden het verbod op het linksaf slaan te verduidelijken.

Laad meer Utrecht

Geef een antwoord

Bekijk ook

Amersfoort – Overval winkel Balladelaan Amersfoort. Wie heeft informatie?

Zondag 25 september rond 19.15 uur is een winkel aan de Balladelaan overvallen. Een gemask…