Home Utrecht Nieuwegein Vijf bestuurders onder invloed betrapt

Vijf bestuurders onder invloed betrapt

Tussen zaterdag en zondag van 21.00 tot 03.00 uur werden bestuurders op de A.C. Verhoef en op de Wijkerslootweg in Nieuwegein onderworpen aan een alcoholcontrole. Tegen vijf bestuurders is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed van alcohol. Een bestuurder die eerder was betrapt en een rijverbod had gekregen, werd opnieuw gearresteerd. In totaal legden op straat 583 bestuurders een blaastest af. Hiervan moesten vijf bestuurders mee naar het bureau voor het afnemen van een ademanalyse. De uitkomsten waren allemaal hoger dan de toegestane limiet van 220 ug/l. De bestuurder met het hoogste alcoholgehalte in zijn lichaam bedroeg 400 ug/l. Tegen het vijftal is proces-verbaal opgemaakt.

Toen agenten na de controle rond 03.30 uur over de Richterslaan reden, zagen zij de bestuurder van een bestelbus rijden waarvan de agenten wisten dat hij een rijverbod had opgelegd gekregen. Bij staandehouding bleek het inderdaad om dezelfde bestuurder te gaan, die eerder was betrapt op het rijden onder invloed. Het betrof een 37-jarige man uit Almere. Hij werd opnieuw aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na de ademanalyse bleef hij nu wel onder de toegestane limiet. Hij blies namelijk 200 ug/l. Wel kreeg de Almeerder een proces-verbaal voor het negeren van het rijverbod.

 

Laad meer Nieuwegein

Geef een reactie

Bekijk ook

Nieuwegein – Gezocht – Bankpasfraude – Muntplein – Nieuwegein

Maandag 12 juni slaat een stille oplichtster toe. Ze zegt niks tegen het 84-jarige slachto…