Home Utrecht Nieuwegein Inbrekers hebben meer op hun kerfstok

Inbrekers hebben meer op hun kerfstok

Agenten hielden aan het begin van de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 maart drie inbrekers aan. Twee van hen waren zeker geen onbekenden.

Rond middernacht kreeg de politie de melding dat een getuige drie inbrekers op een partyboot aan de Utrechtsestraatweg in Nieuwegein zag lopen. Meerdere agenten gingen die kant op. Toen de eersten ter plaatse kwamen, zagen zij drie verdachten op het benedendek in de richting van de voorzijde rennen. Agenten namen aan de voor- en achterzijde van de boot positie in, terwijl meerdere agenten de boot op gingen.

Aanhoudingen
Op de boot hielden agenten twee van de drie verdachten aan. De derde verdachte sprong vanaf de boot op de kant en werd daar door agenten aangehouden. Op de boot zagen agenten onder andere audioapparatuur, die kennelijk door de inbrekers voor transport klaar was gezet. De drie verdachten, mannen van 22, 24 en 26 jaar uit Nieuwegein, werden naar het politiebureau overgebracht.

Veelplegers
De 22-jarige verdachte bleek een veelpleger te zijn. De 24-jarige verdachte stond te boek als ex-veelpleger, maar maakt nu mogelijk weer kans tot ‘promotie’ naar veelpleger. De 26-jarige verdachte stond niet bekend als veelpleger. Het drietal is voor nader onderzoek in het politiebureau vastgezet.

Laad meer Nieuwegein

Geef een reactie

Bekijk ook

Nieuwegein – Drugsdealer ramt politieauto bij vluchtpoging

Op 25 januari is een 19-jarige man uit Schijndel aangehouden die voor de politie probeerde…