Home Utrecht Nieuwegein Winkeldief bedreigt getuige

Winkeldief bedreigt getuige

Een betrapte winkeldief bedreigde op woensdagavond een klant en ging ervandoor. Rond 18.20 uur kreeg de politie de melding dat een klant van een winkel aan het Nedereind Winkelcentrum in Nieuwegein getuige was geweest van een winkeldiefstal en vervolgens met een mes was bedreigd. De verdachte ging er te voet vandoor en werd achtervolgd door enkele winkelmedewerkers, maar zij raakten het zicht op hem kwijt.

Meerdere agenten gingen ter plaatse en stelden een onderzoek in de omgeving in. Een agent zag op de Ansinghlaan dat een man, die geheel aan het signalement voldeed, achter een auto vandaan kwam en zich daar kennelijk verstopt had gehouden. Omdat er sprake was van een mes, trok de agent zijn vuurwapen en hield de verdachte, een 33-jarige Utrechter, aan.

Bij fouillering van de verdachte troffen de agenten geen mes aan. Daarom zochten zij op zijn vluchtroute en troffen daar een mes aan. Tevens vonden zij de door de verdachte gestolen goederen, die hij tijdens zijn vlucht had gedumpt. Zij namen die in beslag. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is daar voor nader onderzoek vastgezet. De klant die hij had bedreigd en de winkelier deden aangifte van diefstal met geweld.

Laad meer Nieuwegein

Geef een reactie

Bekijk ook

Nieuwegein – Drugsdealer ramt politieauto bij vluchtpoging

Op 25 januari is een 19-jarige man uit Schijndel aangehouden die voor de politie probeerde…