Home Utrecht Amersfoort Amersfoort – Gezocht – Pinnen met gestolen pas – Neptunusplein – Amersfoort

Amersfoort – Gezocht – Pinnen met gestolen pas – Neptunusplein – Amersfoort

Op een slinkse wijze weet deze pinner de pinpas en pincode te krijgen. Hij pint in Amersfoort voor maar liefst €4500 met de gestolen pas. Wie (her)kent de man?

Op woensdag 5 juli werd een 46-jarige man gebeld door een privé-nummer. Degene aan de telefoon doet zich voor als een medewerker van de bank. Er zou geprobeerd zijn om geld van zijn rekening te halen, maar dit was voorkomen door het fraude preventie team. Om te checken of er vreemde betalingen waren gedaan op zijn rekening werd hem gevraagd om Anydesk te downloaden zodat de zogenaamde bankmedewerker mee kon kijken op zijn computer.

Dit vond de man wel vreemd, maar toen hij vroeg of dit klopte stelde de “bankmedewerker” hem gerust door te zeggen dat ze hem zou terugbellen met het nummer van de bank zodat hij dat nummer kon opzoeken. Toen hij werd teruggebeld zag hij in het scherm inderdaad dat hij werd gebeld door het nummer van de bank.

De zogenaamde bankmedewerker weet de man te overtuigen om zijn pinpas af te geven aan een koerier. Met de gestolen pas wordt uiteindelijk 4500 euro gepind bij een geldmaat op het Neptunusplein in Amersfoort.

Signalement koerier:

  • Man
  • Donkere huidskleur
  • Ongeveer 1.80 meter lang
  • Donker krullend haar
     
Laad meer Amersfoort
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amersfoort – Meerdere dodelijke slachtoffers bij ongeval snelweg

Bij een zeer ernstig ongeval dat zaterdagavond 2 december plaatsvond op de A1 verloren dri…