Home Utrecht Amersfoort AMERSFOORT – Gezocht – Explosie woning – Verdistraat – Amersfoort

AMERSFOORT – Gezocht – Explosie woning – Verdistraat – Amersfoort

In de nacht van vrijdag 30 december op zaterdag 31 december 2022 werd er rond 00:30 uur een ruit ingegooid van een woning aan de Verdistraat in Amersfoort. Kort daarna ontstond een kleine brand bij de auto die voor het huis geparkeerd stond. Dankzij snel ingrijpen kon de brand worden geblust. Bij het incident raakte niemand gewond, maar de schrik zat er bij de bewoners goed in.

Door onbekenden wordt er op zaterdag 31 december rond 00:30 uur een ruit ingegooid door een steen. Vervolgens wordt er iets explosiefs gegooid. Dit landt niet in de woning, maar komt terecht onder de auto die geparkeerd stond voor de woning. Er ontstaat een kleine brand bij de auto, die snel geblust kan worden. De verdachte rent er ondertussen snel vandoor in de richting van de Bizetstraat en/of de Wagnerstraat.

Dit is niet de eerste keer dat zoiets gebeurd bij die woning. Op maandag 22 augustus 2022 worden de bewoners van dezelfde woning ook opgeschrikt door een zware explosie. Na onderzoek blijkt dat de voorruit van de woning beschadigd is door zwaar vuurwerk. Na een zoektocht in de omgeving, konden toen twee verdachten worden aanhouden op de A27 bij de afrit Vianen. Deze verdachten moeten zich eind februari verantwoorden voor de rechter.

De politie onderzoekt of er een verband is tussen deze twee zaken en komt graag in contact met mensen die meer weten over het mogelijke verband of over een van de twee incidenten. Ook mensen die camerabeelden bezitten in de omgeving van de Verdistraat van het incident op 31 december, wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie.

Laad meer Amersfoort
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amersfoort – Gezocht – Moorden Mohammed Alarasi (22) en Samir Jabli (38)

[UPDATE: De politie heeft dinsdagochtend 13 februari een 44-jarige verdachte aangehouden i…