Home Utrecht Amersfoort Amersfoort – Gezocht – Getuigen gezocht na zware mishandeling

Amersfoort – Gezocht – Getuigen gezocht na zware mishandeling

Zaterdagnacht 22 oktober vond een zeer ernstige mishandeling plaats op de Patriciërslaan. Daarbij liep een 48-jarige man uit Amersfoort zware verwondingen op. Zonder ingrijpen van een omstander had dit nog veel ernstiger af kunnen lopen. De politie is op zoek naar de daders en zoekt getuigen en camerabeelden.

Afgelopen zaterdag 22 oktober rijdt het slachtoffer rond 00.50 uur op zijn scooter op de Patriciërslaan te Amersfoort, ter hoogte van de straat De Vergulde Wagen. Om onduidelijke redenen wordt de man plotseling door twee jongens, die ook op een scooter waren in elkaar geslagen. De man kreeg meerdere harde vuistslagen in het gezicht terwijl hij weerloos op de grond lag. Daarbij liep het slachtoffer verschillende botbreuken in zijn gezicht op, gebroken ribben, een hersenschudding en mist hij een tand.

Ingegrepen
Als een omstander niet had ingegrepen hadden de gevolgen voor het slachtoffer nog veel ernstiger kunnen zijn. De verdachten stapten hierna op hun scooter en reden weg in de richting van de Poortersdreef. De politie is direct een onderzoek gestart. Daarbij is onder andere buurtonderzoek uitgevoerd en zijn camerabeelden nagelopen. Naar de daders wordt nog steeds gezocht.

Signalement

Het signalement van de vermoedelijke daders is als volgt:

Bestuurder scooter

 • Rond de 17 á 18 jaar oud
 • Lichte huidskleur
 • Normaal postuur
 • Rond de 1.80 meter lang
 • Kort blond haar
 • Droeg een zwarte jas

Passagier scooter

 • Rond de 17 á 18 jaar oud
 • Lichte huidskleur
 • Onverzorgd gelaat
 • Tenger postuur
 • Rond de 1.70 meter lang
 • Zwart half lang haar
 • Droeg een donkerkleurige jas
 • Droeg een blauwe spijkerbroek
 • Sprak accentloos Nederlands
 • Droeg een soort pantoffels met een rubberen witte zool en gemaakt van een grijze stof

De scooter is vermoedelijk van het merk Vespa, donkerkleurig en voorzien van een windscherm. De scooter was voorzien van een blauwe kentekenplaat.

Laad meer Amersfoort
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amersfoort – Gezocht – Moorden Mohammed Alarasi (22) en Samir Jabli (38)

[UPDATE: De politie heeft dinsdagochtend 13 februari een 44-jarige verdachte aangehouden i…