Home Utrecht Amersfoort Amersfoort – Gezocht – Bejaarde vrouw slachtoffer van babbeltruc

Amersfoort – Gezocht – Bejaarde vrouw slachtoffer van babbeltruc

Een 83-jarige vrouw uit Amersfoort is in haar eigen woning aan de Otelloplaats bestolen van een groot bedrag aan contant geld. Ze is het slachtoffer van een gemene babbeltruc en daar is ze kapot van. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip! Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 17 april 2019 van het tv-programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht.

Babbeltruc

Het slachtoffer woont in één van de apartementen aan de Otelloplaats in Amersfoort. Op woensdag 27 februari 2019 komt ze terug van boodschappen doen. In de hal van het apartementencomplex staan twee mannen. Ze volgen haar de lift in en volgen haar naar haar woning. Eén van de twee vertelt haar dat ze onderzoek doen naar een inbraak en dat ze haar woning willen controleren. 

De vrouw gelooft de mannen en laat ze binnen. Ze doorzoeken de woning en vertrekken daarna weer. Als ze weg zijn, houdt ze een naar gevoel. Als ze dan zelf de woning doorloopt, ziet ze dat er een bedrag van ongeveer 1000 euro aan contant geld is verdwenen. 

Signalementen

Verdachte 1:

 • man
 • blanke huidskleur
 • leeftijd 40 tot 50 jaar
 • lengte ruim 1,80 meter
 • gezet postuur
 • grijs haar
 • droeg nette donkere kleding.

Verdachte 2:

 • man
 • blanke huidskleur
 • duidelijk kleiner dan verdachte 1
 • gezet postuur
 • grijs haar
 • droeg nette donkere kleding .

Auto

Getuigen verklaren dat ze de mannen hebben zien wegrijden in een nieuw model Toyota Yaris, grijs van kleur. 

Laad meer Amersfoort
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amersfoort – Getuigen gezocht steekpartij aan de Regenboog

De politie heeft in de avond van woensdag 18 september een man aangehouden die verdacht wo…