Home Utrecht Amersfoort Amersfoort – Gezocht – Poging tot brandstichting bij supermarkt

Amersfoort – Gezocht – Poging tot brandstichting bij supermarkt

De politie heeft op heterdaad drie personen gearresteerd op verdenking van poging tot brandstichting bij de supermarkt aan het Operaplein in Amersfoort. De recherche is nog op zoek naar ooggetuigen en camerabeelden.. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 3 april 2019 van het tv-programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht.

Arrestaties

Het gebeurt in de nacht van zondag 31 maart op maandag 1 april 2019. Rond 02.00 uur komen er bij de politie meldingen binnen van een verdachte situatie bij de supermarkt. Agenten gaan er direct op af. Er lijkt sprake te zijn van een inbraak. Getuigen wijzen een vrouw aan als verdachte. Zij staat bij het pand  De agenten arresteren haar en ruiken een benzinelucht. Samen met de brandweer stellen de agenten een onderzoek in. In de winkel treffen ze op de grond een brandversnellende vloeistof aan. Ook treffen ze er twee mannen aan en arresteren die. Dit tweetal samen met de vrouw, die mogelijk op de uitkijk stond, moeten mee naar het politiebureau. De agenten sluiten hen daar in voor verhoor.  Het gaat om een 32-jarige man uit Doorn een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 32-jarige vrouw uit Hoofddorp.

Verder onderzoek

De recherche doet verder onderzoek en heeft ook de grijze Chevrolet Aveo van de verdachten in beslag genomen en laten wegslepen.

Laad meer Amersfoort
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amersfoort – Getuigen gezocht steekpartij aan de Regenboog

De politie heeft in de avond van woensdag 18 september een man aangehouden die verdacht wo…