Home Utrecht Amersfoort Amersfoort – Gezocht – Man zwaar mishandeld

Amersfoort – Gezocht – Man zwaar mishandeld

Een woordenwisseling tussen twee groepjes mannen in de binnenstad van Amersfoort loopt uit op een vechtpartij waarbij iemand het ziekenhuis in wordt geslagen. De politie zoekt de nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van  tv-programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht van 27 februari 2019..

Stappen

Het gebeurt op kerstavond 2018. Een groepje vrienden uit de Gelderse gemeente Barneveld gaat een avondje stappen in het centrum van Amersfoort. Ze bezoeken meerdere cafés en genieten van de nodige drankjes. Rond 02.15 uur gaan de vrienden op huis aan, maar niet voordat er nog wat wordt gegeten. Ze gaan naar een snackbar in de Peperstraat.

Handgemeen

Bij de snackbar onstaat een woordenwisseling met drie ander mannen. Buiten ontstaat een handgemeen. Eén van de vrienden wordt hard in z’n gezicht geslagen.

Zware mishandeling

Verderop in de Langestraat escaleert de ruzie. Eén van de vrienden krijgt een harde klap in het gezicht, valt op zijn achterhoofd en raakt buiten bewustzijn. Een andere vriend van het groepje krijgt een vuistslag van achteren en raakt ook bewusteloos. De groep van drie agressieve mannen gaat ervandoor, de vrienden wachten op een ambulance.

Verwondingen

De man die met z’n achterhoofd op de grond terecht kwam bleek in het ziekenhuis een gat in zijn hoofd te hebben, een gebroken neus en een hersenkneuzing. Hij heeft beide kerstdagen in het ziekenhuis gelegen ter observatie.

Foto en signalement van de verdachte

Eén van de vrienden weet een foto te maken van de agressieveling. Het gaat om een:

  • man
  • blanke tot iets getinte huidskleur
  • leeftijd eind 20
  • lengte ongeveer 1,80 meter tot 1,85 mete
  • normaal tot sportief postuur
  • zeer kort haar
  • kort baardje.

Op de foto is zijn gezicht onherkenbaar gemaakt. De politie hoopt dat mensen hem aan zijn kleding en postuur herkennen of dat hij zichzelf herkent en zich meldt. Mocht zijn identiteit niet bekend worden, dan komt Bureau Hengeveld binnenkort op de zaak terug en wordt zijn gezicht herkenbaar getoond.

Laad meer Amersfoort
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amersfoort – Woninginbrekers aangehouden

Op dinsdagmorgen 17 september zijn twee woninginbrekers aangehouden. Beide verdachten hadd…