Home Utrecht Amersfoort Gezocht – Opgeloste zaak: vrouwen pinnen 2000 euro met gestolen bankpas in Amersfoort

Gezocht – Opgeloste zaak: vrouwen pinnen 2000 euro met gestolen bankpas in Amersfoort

Een stel zakkenrollers stal de bankpas van een man uit Amersfoort bij het afrekenen in een supermarkt aan de Leusderweg. Twee vrouwen namen er daarna 2000 euro mee op. De politie zocht de toen nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip. Zo ook nu. De politie weet nu wie één van de verdachten is en kan verder met het onderzoek. Gestolen en gepind Het gebeurde op 29 december 2017. Toen het slachtoffer thuiskwam ontdekte hij dat zijn bankpas was gestolen en dat er al mee is gepind. Naast het pinnen wisten de daders ook de opnamelimiet van de pas te verhogen en automatische betalingen te laten storneren. Ze waren aarschijnljk van plan om nog grotere bedragen van de rekening te halen. Dat lukte niet omdat de Amersfoorter de pas redelijk op tijd blokkeerde. Opgelost Tonen van camerabeelden met de verdachte in RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld op 25 april 2018 en op internet leverde een positieve herkenning van één van de verdachten op. Het gaat om een 25-jarige vrouw uit Limburg. De recherche verhoort haar binnenkort en hoopt dat ze zo verstandig is te bekennen en te vertellen wie haar handlanger is. Conclusie Door informatie met ons te delen, werkte u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Een stel zakkenrollers stal de bankpas van een man uit Amersfoort bij het afrekenen in een supermarkt aan de Leusderweg. Twee vrouwen namen er daarna 2000 euro mee op. De politie zocht de toen nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip. Zo ook nu. De politie weet nu wie één van de verdachten is en kan verder met het onderzoek.

Gestolen en gepind

Het gebeurde op 29 december 2017. Toen het slachtoffer thuiskwam ontdekte hij dat zijn bankpas was gestolen en dat er al mee is gepind. Naast het pinnen wisten de daders ook de opnamelimiet van de pas te verhogen en automatische betalingen te laten storneren. Ze waren aarschijnljk van plan om nog grotere bedragen van de rekening te halen. Dat lukte niet omdat de Amersfoorter de pas redelijk op tijd blokkeerde.

Opgelost

Tonen van camerabeelden met de verdachte in RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld op 25 april 2018 en op internet leverde een positieve herkenning van één van de verdachten op. Het gaat om een 25-jarige vrouw uit Limburg. De recherche verhoort haar binnenkort en hoopt dat ze zo verstandig is te bekennen en te vertellen wie haar handlanger is.

Conclusie

Door informatie met ons te delen, werkte u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Laad meer Amersfoort
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

21 maanden cel voor man die poseerde met Kalasjnikovs

Een 37-jarige man uit Zwijndrecht is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot 21…