Home Utrecht Amersfoort Gezocht – Opgeloste zaak: Engelssprekende man dwingt Hilversummer in Hoogland tot pinnen

Gezocht – Opgeloste zaak: Engelssprekende man dwingt Hilversummer in Hoogland tot pinnen

Bij het tankstation aan de A1 bij Amersfoort sprak een man in het Engels een man uit Hilversum aan. Hij vertelde dat hij bestolen was en vroeg of de Hilversummer hem geld wilde lenen. Eenmaal bij een geldautomaat aangekomen, bedreigde de man het slachtoffer en ging er met het gepinde geld vandoor. De politie zocht de torn nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip. Zo ook in dit geval. De politie weet nu wie de verdachte is. Publiciteit Met camerabeelden van de verdachte besteedden RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld en RTV NH tv-programma Bureau NH respectievelijk op 4 en 11 april 2018 aandacht aan de zaak.  Smoesje Het gebeurde op 9 november 2017. De Engelssprekende man vertelde de Hilversummer bij het tankstation aan de A1 bij Amersfoort dat hij door een inbraak in zijn auto zonder pasjes en geld zat. De Hilversummer besluit de man te helpen en reed met hem mee naar een geldautomaat in Hoogland.  Pinnen Eenmaal bij de geldautomaat aangekomen sloeg de sfeer om. De Engelstalige man werd plotseling een stuk minder vriendelijk en bedreigde de behulpzame man uit Hilversum. Doordat de man dreigde met geweld en wapens, kon hij niet anders dan te doen wat van hem werd gevraagd: geld pinnen. Verdachte herkend Kijkers herkenden de verdachte en tipten de politie. De recherche kan nu verder met het onderzoek. Conclusie Door informatie met ons te delen, heeft u met ons samen aan een veiliger Nederland gewerkt. Dáár is de politie voor, altijd!

Bij het tankstation aan de A1 bij Amersfoort sprak een man in het Engels een man uit Hilversum aan. Hij vertelde dat hij bestolen was en vroeg of de Hilversummer hem geld wilde lenen. Eenmaal bij een geldautomaat aangekomen, bedreigde de man het slachtoffer en ging er met het gepinde geld vandoor. De politie zocht de torn nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip. Zo ook in dit geval. De politie weet nu wie de verdachte is.

Publiciteit

Met camerabeelden van de verdachte besteedden RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld en RTV NH tv-programma Bureau NH respectievelijk op 4 en 11 april 2018 aandacht aan de zaak. 

Smoesje

Het gebeurde op 9 november 2017. De Engelssprekende man vertelde de Hilversummer bij het tankstation aan de A1 bij Amersfoort dat hij door een inbraak in zijn auto zonder pasjes en geld zat. De Hilversummer besluit de man te helpen en reed met hem mee naar een geldautomaat in Hoogland. 

Pinnen

Eenmaal bij de geldautomaat aangekomen sloeg de sfeer om. De Engelstalige man werd plotseling een stuk minder vriendelijk en bedreigde de behulpzame man uit Hilversum. Doordat de man dreigde met geweld en wapens, kon hij niet anders dan te doen wat van hem werd gevraagd: geld pinnen.

Verdachte herkend

Kijkers herkenden de verdachte en tipten de politie. De recherche kan nu verder met het onderzoek.

Conclusie

Door informatie met ons te delen, heeft u met ons samen aan een veiliger Nederland gewerkt. Dáár is de politie voor, altijd!

Laad meer Amersfoort
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Celstraffen geëist voor uitbuiten en misbruiken van minderjarige meisjes

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag gevangenisstraffen van acht maanden tot tweeënhalfja…