Home Utrecht Amersfoort Amersfoort – Gezocht – Update: snelkraak bij juwelier in Amersfoort

Amersfoort – Gezocht – Update: snelkraak bij juwelier in Amersfoort

Vier personen op twee scooters breken in bij de juwelier aan de Kamp. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Bekijk het filmpje van het YouTube-kanaal van AVRO’s Opsporing Verzocht. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van dat programma van 27 maart 2018. Al eerder besteedde het RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld aandacht aan de zaak. Dat was in de uitzending van van 31 januari 2018. Op 28 maart besteedde het programma nogmaals aandacht aan de zaak.

Het gebeurt in de nacht van 8 op 9 mei 2017 bij de juwelier aan de Kamp. Op bewakingsbeelden van die nacht is een blauwe scooter te zien met twee mannen. Ze komen aanrijden vanuit het centrum en stoppen bij de juwelier. Een paar seconden later: een tweede scooter met daarop opnieuw twee mannen. 

Snelkraak

Als de vier inbreken gaat het alarm af. Er klinkt een hard geluid door de straat. Een van de daders wordt wat zenuwachtig en de andere drie halen ondertussen zoveel mogelijk sieraden uit de vitrines. Ze nemen vooral gouden en zilveren trouw- en vriendschapsringen van het merk Collection Ruesch mee. 

Gevallen tijdens vlucht

Na anderhalve minuut plunderen vertrekken de vier. Door het alarm zijn verschillende bewoners van de Kamp wakker geworden. Een van hen filmt nog hoe een van de scooters met twee daders onderuit glijdt. Uiteindelijk kunnen de daders toch net voordat de politie ter plekke is ontkomen. 

Signalementen

Verdachte 1:

 • jongeman
 • blanke tot lichtgetinte huidskleur
 • droeg een blauwe jas met capuchon en bontrand
 • had een donkere broek aan
 • droeg een zwart petje
 • had donkere schoenen aan.

Verdachte 2:

 • jongeman
 • droeg een zwarte bivakmuts
 • had een groene jas aan met logo op de linker bovenarm
 • droeg witte handschoenen
 • had een zwarte broek aan
 • droeg lichte sportschoenen met witte zoolrand.

De verdachten 1 en 2 reden op:

 • een fel blauwe scooter
 • met grijze kappen handvatten 
 • een grijze beugel achter het zadel en
 • een blauwe kentekenplaat.

Verdachte 3:

 • jongeman
 • droeg donkere kleding.

Verdachte 4:

 • jongeman
 • had een donkere jas aan met een lichte capuchon
 • droeg een donkere broek met witte lengtestrepen
 • had witte schoenen aan.

Verrdachten 3 en 4 reden op:

 • een donkere scooter
 • ogenschijnlijk zonder kentekenplaat.

Schade

De schade die ze hebben aangericht bij die juwelier loopt al gauw in de tienduizenden euro’s, natuurlijk de kosten om de winkel weer helemaal te herstellen maar ook de buit, al die ringen die ze hebben gestolen.

Laad meer Amersfoort
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Nieuwegein – Gezocht – Scooterdief gefotografeerd door slachtoffer

Een meisje van 16 wordt bedreigd door een man met een mes. Hij steelt haar scooter. Snel m…