Home Utrecht Amersfoort Amersfoort – Aanhoudingen in woninginbraak onderzoek

Amersfoort – Aanhoudingen in woninginbraak onderzoek

De recherche heeft op maandag 13 november twee Amersfoorters aangehouden op verdenking van het – in wisselende samenstelling – plegen van meerdere woninginbraken in Amersfoort. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Op basis van onderzoek heeft het woninginbrakenteam van de recherche twee mannen, 19  en 20 jaar, aangehouden voor woninginbraken. De recherche verdenkt de mannen van het plegen van een forse serie woninginbraken en aantal zaken van diefstal en/of heling in de periode 2014 tot nazomer 2017. 

De woninginbraken werden op verschillende tijdstippen gepleegd, vooral in het Leusderkwartier in Amersfoort waarbij ramen werden opengebroken. De buit was divers: geld, sieraden, flatscreen-televisies, computerapparatuur, mountainbikes en auto’s. Een aantal goederen is terecht (sieraden en auto’s) en kon teruggebracht worden naar de rechtmatige eigenaren.

De mannen zitten vast voor onderzoek en verhoor. De recherche sluit niet uit dat nog meer verdachten in dit onderzoek worden aangehouden.

Tip
Door het plaatsen van extra opzetsloten bij ramen, is het moeilijker voor een inbreker om een raam open te breken. Kijk voor meer advies op het gebied van hang- en sluitwerk op www.politiekeurmerk.nl

 

Laad meer Amersfoort
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Nieuwegein – Gezocht – Scooterdief gefotografeerd door slachtoffer

Een meisje van 16 wordt bedreigd door een man met een mes. Hij steelt haar scooter. Snel m…