Home Utrecht Amersfoort Succesvolle verkeerscontrole

Succesvolle verkeerscontrole

Op woensdag 24 april tussen 15.00 en 20.00 uur hield de politie een grote verkeerscontrole. Opsporingsambtenaren van de Belastingdienst sloten bij de controle aan. Met behulp van drie met ANPR-apparatuur uitgeruste auto’s werden ongeveer 4900 kentekens gescand. Motorrijders begeleidden de automobilisten wier kenteken in de databestanden voorkwamen naar de door de gemeente beschikbaar gestelde parkeerplaats aan het Oliemolenkwartier.

Agenten bekeurden 13 bestuurders voor diverse verkeersovertredingen. 8 Bestuurders werden aangehouden wegens openstaande boetes. In totaal inde de politie ruim 3400 euro. Een 27-jarige Amersfoorter werd gearresteerd omdat bij hem in de auto een ploertendoder werd aangetroffen.

De Belastingdienst nam 27 auto’s in beslag. 8 Bestuurders losten hun schuld alsnog ter plaatse in, maar van 19 bestuurders werd hun auto daadwerkelijk afgesleept. De Belastingdienst inde verder een bedrag van ruim 13.000 euro aan achterstallige betalingen en nam voor ruim 100.000 euro aan waarde in beslag.

 

Laad meer Amersfoort

Geef een antwoord

Bekijk ook

Amersfoort – Politie zoekt getuigen poging gewelddadige beroving

Een 22-jarkige man raakte vrijdag 11 maart rond 13:40 betrokken bij een incident nabij Ame…