Home Utrecht Amersfoort Aanhoudingen wegens heling

Aanhoudingen wegens heling

In de nacht van dinsdag op woensdag werden een jongen en een man aangehouden op verdenking van heling en het bij zich hebben van inbrekerswerktuigen. Omstreeks 01.00 uur kregen agenten een melding dat mensen hout op de weg gooiden op de Laan naar Emiclaer in Amersfoort. In de omgeving zagen zij een jongen en een man fietsen. De agenten besloten de jongen en de man te controleren, maar de jongen fietste hard weg. De man bleef staan en gedroeg zich erg zenuwachtig. Hij stopte snel spullen in zijn zakken.

Eén van de agenten ging achter de vluchtende jongen, die inmiddels zijn fiets had achtergelaten, aan. Op de vraag waarom hij zijn fiets gedumpt had zei de 16-jarige jongen uit Amersfoort dat de fiets mogelijk van diefstal afkomstig was. Hij werd aangehouden op verdenking van heling.

De zenuwachtige 19-jarige man uit Amersfoort moest zijn zakken leeghalen. Daaruit kwamen inbrekerswerktuigen tevoorschijn. Hij werd ook aangehouden. De fietsen van de jongens zijn in beslag genomen.

Laad meer Amersfoort

Geef een antwoord

Bekijk ook

Amersfoort – Politie zoekt getuigen poging gewelddadige beroving

Een 22-jarkige man raakte vrijdag 11 maart rond 13:40 betrokken bij een incident nabij Ame…