Home Utrecht Amersfoort Verdachte diefstal en afpersing aangehouden

Verdachte diefstal en afpersing aangehouden

De politie heeft na onderzoek op vrijdag een 17-jarige Veenendaler aangehouden op verdenking van zeven zaken waaronder afspersing, diefstal met geweld, diefstal uit woning en mishandeling. De jongeman wordt onder andere verdacht van diefstallen van geld onder dreiging van geweld op de Engweg in Hoogland en op 26 maart 2013 en voor eenzelfde feit op de Berkenlaan in Hoogland op 5 april 2013. Daarnaast wordt hij verdacht van mishandeling van een 16-jarig meisje op de Duivensteeg in Amersfoort op 9 april 2013. Hierbij liep het meisje schouderletsel op. De jongen wordt ook verdacht van diefstal uit een woning aan de Gaweinplaats in Amersfoort op 11 april en afpersing van geld op de Plataanweg in Hoogland op 16 april 2013.

De verdachte zit vast voor onderzoek. Hij wordt op maandag voorgeleid bij de rechtbank in Utrecht.

Laad meer Amersfoort

Geef een antwoord

Bekijk ook

Amersfoort – Politie zoekt getuigen poging gewelddadige beroving

Een 22-jarkige man raakte vrijdag 11 maart rond 13:40 betrokken bij een incident nabij Ame…