Home Utrecht Amersfoort Woninginbraken in Eemland tussen 25 maart en 1 april

Woninginbraken in Eemland tussen 25 maart en 1 april

In week 13 (tussen 25 maart en 1 april) werd ingebroken in de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden, Woudenberg en Soest. In Huizen werd een 30-jarige Amersfoorter aangehouden op verdenking van woninginbraken.

Amersfoort: 18 woninginbraken. Drie woninginbraken vonden plaats in Liendert. Betreft 2 voltooide inbraken en 1 poging. Bij twee inbraken werd de voordeur opengebroken. Bij de derde inbraak werd via het balkon geklommen naar de eerste verdieping, waar een raam werd ingeslagen. Geen duidelijke pleegtijden.

In de wijk Rustenburg vonden 3 woninginbraken plaats. In alle gevallen werd gebruik gemaakt van een breekvoorwerp. De plek van inbraak waren divers: raam aan de voorzijde, achter bij de schuifpui en achter via het bovenlicht. Bij één van de inbraken is het bij een poging gebleven. De inbraken vonden in avonduren in het weekend plaats.

Leusden: 1 inbraak. Dit betreft een poging waarbij er geprobeerd is het raam aan de achterzijde van de woning open te breken. De inbraak werd gepleegd op vrijdagavond.

Woudenberg: 1 inbraak. Hier was sprake van een babbeltruc. De babbeltruc vond vrijdagmiddag plaats.

Soest: 2 inbraken met verschillende werkwijzen: achter het raam breken en het uitboren van het slot in de voordeur. Ook de pleegtijden zijn divers: woensdag op donderdagnacht en zaterdagochtend.

Baarn: 2 inbraken. Bij beide inbraken werd de deur opengebroken en bleef het bij een poging. De inbraken vonden plaats in de nachtelijke uren.

Bunschoten: 1 inbraak. Dit betreft een insluiping via de voordeur. Deze vond dinsdagnacht plaats. Het bleef bij een poging.

Een 30-jarige man uit Amersfoort is na een achtervolging aangehouden in Huizen. Hij reed dinsdag 27 maart in zijn voertuig in Baarn. Agenten wilden het voertuig controleren, maar de bestuurder negeerde het stopteken waarna er een achtervolging plaatsvond. In het voertuig werden tientallen inbrekerswerktuigen aangetroffen. De bestuurder is aangehoudenn de APV.

 

Laad meer Amersfoort

Geef een reactie

Bekijk ook

Amersfoort – Steekincident in winkel – Update

Update – De 60-jarige man uit Amersfoort is aan zijn verwondingen overleden. Het inc…