Home Utrecht Amersfoort Bromfietscontrole in Amersfoort

Bromfietscontrole in Amersfoort

Woensdag voerde de wijkpolitie, in samenwerking met het scooterteam, een bromfietscontrole uit op de Keerkring in Amersfoort. Tussen 13.30 en 21.00 uur controleerden de agenten 153 bromfietsen. Bij 99 voertuigen bleek alles in orde te zijn. Bij de overige 54 bestuurders was er sprake van overtredingen. De meeste bekeuringen werden geschreven voor het niet kunnen tonen van een rij- of kentekenbewijs (14), het ontbreken van spiegels (6), ondeugdelijke remmen (5) en het overschrijden van de maximum toegestane snelheid (32). Daarnaast volgden nog 10 bekeuringen voor het niet dragen van een helm, gladde banden en verkeersmisdragingen.

Twee bromfietsen werden voor nader technisch onderzoek meegenomen. Een bestuurder raakte zijn bromfiets kwijt omdat hij inmiddels al vijf keer was bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Justitie beslist over de teruggave.

Laad meer Amersfoort

Geef een reactie

Bekijk ook

Amersfoort – Hilversummer (64) overleden na mishandeling in Amersfoort

Een 64-jarige man uit Hilversum is woensdagochtend 29 november overleden na een mishandeli…