Home Utrecht Amersfoort Woninginbraken in Eemland in week 12

Woninginbraken in Eemland in week 12

In dit bericht leest u een samenvatting van het aantal woninginbraken in de Eemlanden. In week 12 (tussen 18 maart en 25 maart) werd ingebroken in de gemeenten Amersfoort, Baarn, Leusden, Soest en Eemnes. Voor een inbraak in Amersfoort werd een inbreker buiten heterdaad aangehouden.

Amersfoort: 14 woninginbraken. In Schothorst Zuid vonden 3 pogingen tot inbraak plaats. Twee maal werd geprobeerd het raam aan de achterzijde open te breken. Bij de andere inbraak werd dit bij de voordeur geprobeerd. De inbraken vonden plaats in de avond/nachturen.

In Schothorst Noord werd tweemal ingebroken. Beide inbraken vonden plaats bij de achterdeur. Bij de ene inbraak werd er gebruik gemaakt van een breekvoorwerp, bij de andere werd de deur ingetrapt. De inbraken vonden plaats in de middaguren.

Leusden: 5 inbraken. Alle inbraken vonden plaats in de nacht van maandag op dinsdag. Bij 4 inbraken werd er een gaatje geboord in de achterdeur en de sleutel (die in de binnenkant in het slot zat) omgedraaid. De vijfde inbraak betreft een insluiping via de achterdeur.

Soest: 6 inbraken. Vier inbraken vonden plaats in de nacht van maandag op dinsdag. De modus operandi is ook hetzelfde: de Bulgaarse methode. Hierbij wordt het cilinderslot afgebroken. Dit kan bij sloten waarvan de deurplaat met een schroevendraaier eenvoudig kan worden afgedraaid en vervolgens wordt het cilinderslot dat uitsteekt afgebroken.

Bij de andere inbraken was er sprake van het inslaan van het raam aan de achterkant en een babbeltruc.

Baarn: 2 inbraken. Bij 1 inbraak werd het raam aan de voorkant opengebroken. Doordat het alarm afging is het bij een poging gebleven. Bij de andere inbraak werd de voordeur ingetrapt. Ook hier bleef het bij een poging. De pleegtijden zijn divers.

Eemnes: 1 inbraak via de deur met een valse sleutel. Inbraak vond plaats op woensdagavond.

Vrijdag 22 maart is buiten heterdaad een 32 jarige vrouw uit Amersfoort aangehouden voor een woninginbraak gepleegd op de Orion op 9 februari.

Laad meer Amersfoort

Geef een reactie

Bekijk ook

Amersfoort – Gezocht – Moorden Mohammed Alarasi (22) en Samir Jabli (38)

[UPDATE: De politie heeft dinsdagochtend 13 februari een 44-jarige verdachte aangehouden i…